Deltidsjobb for deg som er glad i naturen og ønsker å gjøre en forskjell for samfunnet

Plastsøppel i havet er et enormt miljøproblem. Over åtte millioner tonn plast havner i havet årlig.

15 tonn plast ender opp i havet hvert minutt, døgnet rundt. Rundt en million sjøfugl dør årlig på grunn av marin forsøpling.

Fisker, fugler og andre skapninger som lever i og nær havet spiser plastbiter i den tro at det er mat.

Med magen full av plast kan dyrene sulte i hjel. De kan dessuten skade seg på skarpe gjenstander eller vikle seg inn i gammelt tauverk, sier en rapport fra organisasjonen Hold Norge Rent.

Forskerne forventer å finne mer plast enn fisk i havet i 2050 dersom vi ikke gjør noe.

90 prosent er plast

Ifølge Miljødirektoratet driver rundt 15 prosent av marint avfall i land og blir liggende på strendene, mens 15 prosent flyter rundt i havet. De resterende 70 prosent havner på havbunnen – og havner i trålen til fiskefartøy.

En nordisk kartlegging viser at 90 prosent av den marine forsøplingen i Norden er plast. Personlig forbruk, fiskeri og akvakultur samt industri og næringsvirksomhet er de største synderne.

 

En deltidsjobb som utgjør en stor forskjell

Havet har stor betydning for Norge og verden og vi må gjøre noe for å snu trenden. Vi rekrutterer nå miljøbeviste mennesker som ønsker å utgjøre en forskjell for naturen vår. Vi arrangerer rydding i områder hvor det typiske samlingspunkter for plast, som strender, elver eller innsjøer.

 

Målet er ikke å bare rydde områder, målet er å skape bevisstgjøring slik vi får en atferdsendring når det gjelder forsøpling av havet og naturen vår. Høres det ut som noe du kunne tenke deg å ha som deltidsjobb?